Kiełbasy grube

Kiełbasy grube

Do tego rodzaju kiełbas zaliczamy między innymi znaną również w Niemczech i Austrii kiełbasę krakowską, kiełbasę tyską, piwną, szynkową lub żywiecką. Każda z nich ma mniej lub bardziej bogatą historię, ale łączy je jedno – wspaniały smak i wysoka jakość! 

Kiełbasa krakowska

Kiełbasa
krakowska

Od XIX wieku była wytwarzana w galicyjskim Krakowie. Współcześnie produkuje się ją nie tylko w Polsce, ale i w Austrii i Niemczech. Co ciekawe, w Austrii jest wyrobem garmażeryjnym znajdującym się na liście tradycyjnych produktów żywnościowych objętych ochroną prawną z wpisem do Register der Traditionellen Lebensmittel.

21,90zł/kg

Krakowska Sucha

Kiełbasa krakowska sucha

Swego czasu Małopolska zasłynęła z produkcji kiełbas, w tym kiełbasy krakowskiej. Jej sucha odmiana charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem, który zapewnia proces suszenia.

35,90zł/kg

Kiełbasa
piwna

Kiełbasa wieprzowa z dodatkiem wołowiny. Poza dodatkiem piwa, wyróżnia ją lekko owalny kształt oraz oryginalny smak. Miłośnikom nietypowych smaków na pewno przypadnie do gustu!

20,90zł/kg

Kiełbasa szynkowa

Jedna z tych kiełbas, która budzi wspomnienia z dzieciństwa. Obecnie szynkowa nadal broni się swoim niebanalnym smakiem. Jest lekkostrawna, dlatego lubiana także przez dzieci. Idealna do kanapek.

22,90zł/kg

Kiełbasa tyska

Podobnie jak inne rodzaje kiełbas, świetnie sprawdza się przy różnych okazjach - śniadanie, świąteczny obiad, spotkanie w rodzinnym gronie, przyjęcie z przyjaciółmi. Tak jak w przypadku wszystkich naszych produktów, do produkcji jest kiełbasy stosuje się zawsze świeże mięso wysokiej jakości.

21,90zł/kg

Kiełbasa żywiecka

Jak sama nazwa wskazuje, jej produkcja ma swoje początki w mieście Żywiec. Ten typ kiełbasy, produkowany przez Fuhrmana i Wrężlewicza, do 1939 roku był pożądanym na rynku wiedeński rarytasem. W tej kwestii nic się nie zmieniło - kiełbasa żywiecka to gwarancja wysokiej jakości i dobrego smaku!

20,90zł/kg