Wyroby parzone

Wyroby parzone

Podstawą smaku tych wędlin jest łączenie rozdrobnionych mięs, często różnych rodzajów, a następnie poddawanie ich obróbce cieplnej. Parzone wyroby charakteryzują się wyrazistym, swojskim smakiem, aromatem ziół oraz podatną na krojenie konsystencją. 

Mielonka parzona

Mielonka parzona

Parzenie jest metodą obróbki termicznej przy użyciu wrzącej wody. Może być etapem już po wędzeniu, albo samodzielnym, tak jak w przypadku mielonki parzonej. Ten rodzaj wędliny doskonale sprawdzi się jako składnik kanapek albo jeden z przysmaków na świątecznym półmisku.

11,90zł/kg

Mortadela

Mortadela

Mortadela ma swoje korzenie w Bolonii w północnych Włoszech. Mortadela jest otrzymywana na bazie mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego z dodatkiem tłuszczu. Włoscy producenci proponują, aby podawać ten przysmak w towarzystwie pełnoziarnistego chleba.

13,90zł/kg

Sękacz

Sękacz

Sękacz to wyrób, który zachwyci swoim smakiem i aromatem. Wysokiej jakości schab w połączeniu z boczkiem tworzy niebanalną kompozycję, którą pokocha każdy. Idealnie sprawdzi się na Twojej kanapce, nadając jej niepowtarzalnego smaku.

27,90zł/kg

Szynka biała gotowana

Szynka ma bardzo dużo kulinarnych zastosowań - od składnika kanapek, przez farsz do naleśników lub jajek po wykwintne rolady. Ta konkretna szynka wyróżnia się nie tylko kolorem, ale i smakiem oraz aromatem. Dzięki procesowi gotowania jest ona lekkostrawna i nie traci swoich wartości odżywczych.

21,90zł/kg

Szynka koperkowa

Szynka koperkowa

Koperek znalazł zastosowanie już w starożytnym Egipcie. Obecnie koperku używa się jako dodatku do wielu potraw, na przykład zup, makaronów, ziemniaków, jak i do przyrządzenia zupy koperkowej. Może też stanowić bazę do sosów albo składnik marynat. W połączeniu z powszechnie lubianą szynką może stać się naszym kulinarnym ulubieńcem!

21,90zł/kg

Schab w majeranku

Majeranku w kuchni używa się do zup z grochu lub fasoli, do ziemniaków albo mięs. Schabu nie trzeba przedstawiać. Połączone razem mogą skraść podniebienia domowników swoim wyrafinowanym smakiem!

29,90zł/kg

Słonina prasowana

Słonina prasowana

Przyrządzana jest ze starannie dobranych produktów o najwyższej jakości. Doskonale smakuje na zimno, ale może być również wykorzystywana jako składnik pieczonych mięs. Charakteryzują ją oryginalny smak i niepowtarzalny aromat.

13,90zł/kg

Smalec biały

Smalec biały

Smalec ma bardzo niepochlebną opinię, a niesłusznie. Może być spożywany jako osobny produkt lub dodatek. W przypadku tej drugiej opcji dobrze sprawdzi się przy przyrządzaniu jajecznicy albo placków ziemniaczanych. Jego dodatek sprawi, że nawet największy niejadek zje swój posiłek ze smakiem!

5,90zł/kg